16 creuers, excursions i sortides en vaixell per Estocolm i l’arxipelag

Situada sobre 14 illes principals, Estocolm té badies, canals, ponts, cales i platges i s’hi fan creuers, excursions i sortides en vaixell guiades per conèixer la ciutat des de l’aigua. En aquest article us explico quines són algunes de les excursions en vaixell més populars entre els turistes que visiten la capital sueca.

L’article l’he dividit entre les sortides en vaixell que naveguen pels canals de la ciutat, les excursions que van a les rodalies d’Estocolm i els creuers que us duen a illes més allunyades del centre i endinsades al bell mig de l’arxipelag.

Si planegeu un viatge a Estocolm cap a la primavera o l’estiu podreu gaudir de moltes d’aquestes excursions i sortides. En temporada baixa malgrat haver-hi menys també n’hi ha unes quantes disponibles a més dels creuers temátics de tardor o de Nadal.

Crucero a Drottningholm en Estocolmo <br> Foto: Strömma.se

Creuer al Palau de Drottningholm a Estocolm 
Foto: Strömma.se

Sortides en vaixell per Estocolm

1.  Sortida reial en vaixell pels canals d’Estocolm

Aquesta és una de les sortides en vaixell més apreciades pels turistes. Té una durada de 50 minuts i voreja l’illa de Djurgården deixant veure els museus, edificis històrics i paisatges d’una de les zones més verdes d’Estocolm. De tornada ofereix una vista espectacular de la ciutat* amb Gamla Stan al davant. Les sortides es fan des del moll de Strömkajen just al davant del cèntric hotel Grand Hotel*. Dates: de principis d’abril a mitjans de desembre. Més detalls aquí (la sortida també s’inclou a la targeta Go City Stockholm).

2. Sortida històrica en vaixell pels canals d’Estocolm

Aquesta sortida salpa en direcció oposada a l’anterior. També té una durada de 50 minuts però en aquest cas el vaixell navega per les aigües voregen l’illa de Kungsholmen a la part oest del centre de la ciutat. Per aquesta raó la sortida es fa des del moll situat al costat de l’Ajuntament d’Estocolm*. Durant el trajecte es passa també per l’illa de Långholmen, on hi era la presó que ara és un hotel, i la de Reimersholme. Amb aquesta sortida en vaixell aprendreu més sobre la història industrial de la ciutat i el seu desenvolupament posterior. Dates: de principis de juny a mitjans d’agost. Més detalls aquí (la sortida també s’inclou a la targeta Go City Stockholm).

3. Estocolm a l’hivern

Si veniu a Estocolm a l’hivern aquesta és una de les poques sortides no-temàtiques disponibles. Mentres solqueu les aigües dels canals d’Estocolm i voregeu les illes Fjäderholmarna podreu aprendre més sobre la història de la ciutat i assaborir el deliciós vi especiat a l’estil suec conegut com a glögg. Si sou atrevits podreu sortir a coberta i gaudir de les gèlides vistes d’Estocolm. No us preocupeu perquè us deixen flassades perquè us abrigueu bé. La sortida es fa des del moll de Strömkajen. Dates: des de mitjans de desembre fins principis d’abril. Més detalls aquí.

4. Sortida en vaixell hop-on hop-off

Si us agrada pujar i baixar dels autobusos turístics per poder conèixer una ciutat com Estocolm* ara també podreu barrejar-ho amb pujar i baixar de vaixells per anar a altres llocs turístics de la capital sueca. Pots fer aquesta sortida pujant-hi en qualsevol de les 8 parades que hi ha, baixant en la que vulguis i esperant que torni a passar el vaixell per portar-te a la teva propera destinació. Dates: de finals d’abril a principis de setembre. Més detalls aquí (la sortida també s’inclour a la targeta Go City Stockholm).

5. Estocolm sota els ponts

Una sortida en vaixell de 2 hores i 15 minuts de durada que us ofereix una visió completa d’Estocolm des de l’aigua. Passareu per sota de 15 dels 57 ponts que uneixen les illes de la ciutat i també podreu travessar una de les resclosses (sluss en suec) que anivellen l’aigua del llac Mälaren i el Mar Bàltic. Veureu Gamla Stan, Södermalm, el barri sostenible de Hammarby Sjöstad (inclús de lluny la pista d’esquí situada a la ciutat), i les illes Stora i Lilla Essingen. Si només podeu fer un tour en vaixell a Estocolm aquesta hauria de ser la vostra primera opció. La sortida és des del moll de Strömkajen. Dates: de mitjans d’abril a principis de novembre. Més detalls aquí (la sortida també s’inclou a la targeta Go City Stockholm).

Tour Under the bridges por Estocolmo con la Go City Stockholm Foto: Israel Úbeda / sweetsweden.com

Sortida en vaixell ‘Under the bridges’ per Estocolm
Foto: Israel Úbeda / sweetsweden.com

Excursions en vaixells per les rodalies d’Estocolm

6. Excursió en vaixell al Palau de Drottningholm

Una excursió per l’arxipelag interior al llac Mälaren us portarà al Palau de Drottningholm, residència dels reis de Suècia i patrimoni de la humanidad per la Unesco. Podreu visitar-lo (pagant) així com el Pavelló Xinès, el teatre del segle XVIII (de franc) i els parcs i jardins dels voltants. El trajecte en vaixell te una durada d’una hora des del centre d’Estocolm. La sortida es fa des del moll al costat de l’Ajuntament. Dates: de finals de març a finals d’octubre. Més detalls aquí (l’excursió también s’incloue a la targeta Go City Stockholm).

7. Excursió al Palau de Rosersberg

El Palau de Rosersberg és una joia oculta entre els palaus reials suecs. En aquesta excursió amb guía a bord podreu navegar per indrets típics del llac Mälaren i visitar aquest palau que conserva intactes les seves habitacions del segle XVIII. L’excursió té una durada de 9 hores. Dates: de principis de juliol a mitjans d’agost. Més detalls aquí (l’excursió també s’inclou a la targeta Go City Stockholm).

8. Excursió al Castell de Skokloster

Un dels museus gratuïts d’Estocolmo i rodalies*, el Castell de Skokloster, és accesible també en vaixell gràcies a aquesta excursió. Si la feu coneixereu aquesta maravella de palau barroc suec que és un símbol del que un dia va ser la Suècia imperial. Skokloster és el castell privat més gran de Suècia. L’excursió té una durada de unes 9 hores si sortiu des d’Estocolm i una mica menys si sortiu des d’Uppsala. Dates: de principis de juliol a mitjans d’agost. Més detalls aquí (l’excursió també s’inclou a la targeta Go City Stockholm).

Skoklosters Slott en otoño <br> Foto: Jens Mohr

Skoklosters Slott a la tardor 
Foto: Jens Mohr

9. Excursió en vaixell a Sigtuna

Sigtuna és un poblet encissador* on tothom s’hi arriba després de passar uns dies a Estocolm*. Gràcies a aquesta excursió en vaixell podreu visitar el lloc que va donar origen a Suècia. Aquesta excursió de quasi 9 hores de durada solca les tranquil·les aigües del llac Mälaren i permet conèixer en profunditat la que va ser antiga capital de Suècia, fundada l’any 980 EC, les seves ruines i esglèsies. L’excursió salpa del moll al costat de l’Ajuntament d’Estocolm. Dates: de principis de juliol a mitjans d’agost. Més detalls aquí (l’excursió també s’inclou a la targeta Go City Stockholm).

Casa antigua en Sigtuna <br> Foto: Israel Úbeda / sweetsweden.com

Casa antiga a Sigtuna
Foto: Israel Úbeda / sweetsweden.com

10. Excursió en vaixell a les illes Fjäderholmarna

L’arxiepelag comença amb aquestes illes a tan sols 30 minuts del centre d’Estocolm. La sortida es fa des del moll de Gamla Stan a la vora de Slussen. Aquesta excursió l’he feta vàries vegades sol i amb amics i és ideal per apreciar l’ambient mariner d’Estocolm. La recomano a tots els qui aneu a Estocolm. De fet, la vaig recomanar a l’equip de producció de la cantant espanyola Barei quan l’any 2016 van estar a Estocolm per Eurovision. I em van fer cas com mostren les imatges i van anar a les illes Fjäderholmarna*. Dates: de finals d’abril a principis de setembre. Més detalls aquí (l’excursió també s’inclou a la targeta Go City Stockholm).

Fjäderholmarna las islas más cercanas del archipiélago de Estocolmo<br /> Foto: Israel Úbeda / sweetsweeden.com

Fjäderholmarna, les illes de l’arxipelag més properes a Estocolm
Foto: Israel Úbeda / sweetsweeden.com

Creuers a l’arxipelag d’Estocolm

11. Creuer a Gustavsberg

En aquesta excursió de 5 hores i mitja podreu gaudir d’una sortida en vaixell fins la illa de Värmdö i la zona de Gustavsberg així com visitar el Museu de la Porcellana. També passareu a la vora del museo d’art de l’arxipelag, Artipelag. La sortida es des del moll de Nybrokajen a prop del parc Berzelii i el Teatre Reial d’Estocolm. Dates: de finals de juny a finals d’agost. Més detalls aquí (el creuer també s’inclou a la targeta Go City Stockholm).

12. Creuer fins al museu Artipelag

Aquestá excursió també té una durada de 5 hores i mitja travessant els estrets i les illes de l’arxipelag de la capital i us portarà directament al museu d’art Artipelag. Aquest és un dels cinc museus que recomano personalment*. Dates: de finals de juny a finals d’agost. Més detalls aquí (el creuer també s’inclou a la targeta Go City Stockholm).

Artipelag en medio de la naturaleza de Värmdö Foto: Israel Ubeda / sweetsweden.com

Artipelag, un museo al bell mig de la natura a l’illa de Värmdö
Foto: Israel Ubeda / sweetsweden.com

13. Creuer de 3 hores amb guia per l’arxipelag d’Estocolm

Descobriu els llocs més bonics de l’arxipelag d’Estocolm amb aquesta excursió de 3 hores de durada on el guia t’anirà explicant tot el que has de saber sobre com es viu en aquest racó privilegiat del Bàltic. El creuer el fareu en un vaixell del 1906 o en un del 1931. Aquest és un dels tours que està disponible tot l’any o sigui que depenent de la temporada veureu un tipus de paisatge totalment diferent. Dates: de l’1 de gener al 31 de desembre. Més detalls aquí (el creuer també s’inclou a la targeta Go City Stockholm).

14. Creuer a Vaxholm

En aquesta excursió podreu visitar el pintoresc poblet de Vaxholm al nord-est de l’arxipelag. Vaxholm és un lloc idíl·lic de carrerons, botigues, galeries d’art i boniques cafeteries. A més té una important ciutadella que es pot visitar. La sortida es fa des del moll de Nybrokajen a Estocolm. Dates: de principis d’abril fins a cap d’any. Més detalls aquí (el creuer també s’inclour a la targeta Go City Stockholm).

El barco Waxholm III partiendo desde Nybrokajen <br> Foto: Strömma

El vaixell Waxholm III salpant des de Nybrokajen
Foto: Strömma

15. Creuer a l’illa vikinga de Birka

Si cerqueu llocs vikings a Estocolm i les rodalies* llavors Birka a l’illa de Björkö és un dels que no us podeu perdre. Fundada l’any 750 EC i coneguda com la primera ciutat de Suècia, Birka és patrimoni de la humanitat per la Unesco y mereix, sense cap tipus de dubte, una visita. Les visites guiades s’inclouen dins el preu del creuer. La sortida es fa des del moll al costat de l’Ajuntament. Dates: de finals d’abril a finals de setembre. Més detalls aquí. (el creuer també s’inclou a la targeta Go City Stockholm).

La cruz de Ansgar en la vikinga Birka Foto: Ola Ericson / imagebank.sweden.se

La creu d’Ansgar a la vikinga Birka
Foto: Ola Ericson / imagebank.sweden.se

16. Creuer de les 1000 illes

Un creuer en majúscules de quasi 12 hores de durada que us portarà per l’arxipelag travessant milers d’illes amb menció destacada per les illes de Kymmendö, Bullerö i la famosa illa de Sandhamn, paradís dels velers. El creuer inclou cafè pel matí i la tarda, dinar i sopar (dos plats). Dates: de principis de juliol a mitjans d’agost. Preu: 1750 SEK (uns 175€ per persona al canvi SEK-EUR actual*). Més detalls aquí.

Altre viatges en vaixell disponibles

Altres viatges en vaixell dels quals pots gaudir són: creuers de Nadal amb sopar tradicional inclòs* (julbord) o us permeten descobrir altres illes famoses de l’arxipelag pel vostre compte com Grinda, Möja, Svartsö, Sandhamn, Vaxholm, Finnhamn per dir-ne algunes.

També hi ha una ruta en vaixell de 10 hores de durada que us duu per l’interior del llac Mälaren fins a la ciutat històrica de Mariefred. Del maig al setembre o octubre hi ha creuers gastronòmicscreuers amb música i sopar a bord*.

Como ja he dit moltes d’aquestes sortides i excursions en vaixell estan incloses dins la targeta Go City Stockholm* o sigui que si penseu fer-ne unes quantes us surt més barat comprar la targeta.

Recordeu que tenint la Go City Stockholm haureu de passar per les taquilles de la companyia Strömma perquè et donin el bitllet per pujar al vaixell. Això és degut a que l’aforament és limitat. En època de gran afluència de turistes (a l’estiu principalment) us convé anar d’hora i fer cua per no quedar-vos sense lloc. Tingueu en compte aquest consell sobre els lladres a Estocolm* perquè se n’aprofiten d’aquestes cues per recollir entrades per fer les seves malifetes.

Si no voleu comprar la targeta Go City Stockholm podeu reservar les excursions directament al web de Strömma. Recordeu que també podeu fer trajectes en vaixell, tot i que no són turístics, amb les línies de transport públic d’Estocolm. És clar, no és el mateix que una visita guiada.

Desitjo que aquest article us animi a visitar Estocolm i no deixar-vos l’espectacular arxipelag. Si voleu més informació pel viatge a Estocolm mira aquesta guia amb tot el que necessites saber*.

Si teniu dubtes o preguntes no dubteu a escriure’m un comentari aquí sota.

* Aquests articles encara no els he pogut traduir al català i estan disponibles en espanyol. 

Booking.com

About Israel Úbeda

Vaig ser cap de premsa de VisitSweden, l'Organització Nacional Sueca de Turisme a Espanya. Viatjant a Suècia des del 2002 i de vegades vivint al país. Fa uns anys vaig decidir que altres persones havien de conèixer les destinacions turístiques sueques, la llengua i la societat en aquesta pàgina. Benvingut!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *