Com funciona i quin preu té el transport públic a Estocolm

Vull explicar-vos com funciona el transport públic d’Estocolm, quin és el preu i com podeu desplaçar-vos fent servir el metro, l’autobús, els trens de rodalies, el tramvia o els vaixells de les línies públiques. Fa uns quants anys va haver una renovació del sistema de transport públic per simplificar-lo i encarir-lo. Us en faig cinc cèntims perquè sapigueu els preus i les condicions actuals.

El tunnelbana o metro de Estocolmo de camino a Gamla Stan <br> Foto: Israel Ubeda / sweetsweden.com

El “tunnelbana” o metro d’Estocolm de camí a Gamla Stan
Foto: Israel Ubeda / sweetsweden.com

Novetats del transport públic a Estocolm

El transport públic a Estocolm el gestiona l’empresa Storstockholms Lokaltrafik o SL.

Actualment no existeixen les famoses zones ABC que fa uns anys dividien la ciutat d’Estocolm i per tant el sistema s’ha simplificat fent que un mateix bitllet serveixi per a totes les zones. Això també ha comportat un preu fix pels bitllets de transport.

Si voleu sortir fora del límit de la zona metropolitana i visitar llocs com Gnesta o Bålsta no heu de pagar extra.

Temps de transbordament

El bitllet és vàlid on sigui que vagis en transport públic a Estocolm i rodalies durant els següents 75 minuts. Aquest és el temps de transbordament i s’aplica als bitllets senzills inclosos diferents mitjans de transport.

Categories i descomptes

Les antigues categories “helt” i “reducerat” que servien per fer descomptes al preu també han desaparegut. Ara les categories existents són: vuxen, pensionär, student, ungdomadult, pensionista, estudiant i jove (20 anys o menys!).

Si no ets un turista sino vens a Estocolm a estudiar sigui per Erasmus, Erasmus+ o algun altre tipus d’intercanvi necessites una targeta d’estudiant amb el logo de SL i estudiar un mínim del 75% del teu temps perquè t’ofereixin un 75% de descompte en quasi tots els tipus de bitllets de transport públic. Desgraciadament no serveixen altres tipus de carnets o targetes internacionals d’estudiants. Segur que el teu gestor d’estudis t’informarà si hi tens dret a tenir la teva.

Viatges amb nens

Si viatgeu amb nens recordeu que si són menors de 7 anys no paguen mai. I no hi ha cap límit per la quantitat de nens que poden viatjar amb un adult.

Si viatgeu en horari de cap de setmana (de divendres a les 12:00 fins a diumenge a les 23:59) podeu portar un màxim de 6 nens menors de 12 anys per adult gratis. Aquesta regla també s’aplica dies de festa i dies abans de festius, a midsommar i el dia abans i des del 23 de desembre a les 00:00 fins el 6 de gener a les 23:59. És a dir, si viatgeu a Estocolm per Nadal i Cap d’Any els vostres fills menors de 12 anys no han de pagar transport públic.

Preus del transport públic a Estocolm

A Estocolm es poden comprar bitllets senzills d’un viatge, bitllets de període o comprar una targeta recarregable i viatjar fins que s’acabin els diners.

Aquest últim sistema es coneix com a reskassa i acostuma a ser molt més barat una vegada compres la targeta recarregable SL-Access que té un preu de 20 SEK (1,90 €). Aquesta targeta complementa la targeta de visita turística Go City Stockholm Pass* que us permet visitar museus i atraccions gratis.

El 2022 no es poden comprar juntes la Go City Stockholm Pass i la tarja de transport públic. Abans sí es podia.

Tarjeta de transporte público en Estocolmo - SL Access <br> Foto: Israel Úbeda / sweetsweden.com

Targeta recarregable SL-Access pel transport públic a Estocolm 
Foto: Israel Úbeda / sweetsweden.com

Preus segons el tipus de bitllet

Els preus dels bitllets senzills del transport públic d’Estocolm són els següents:

 • Bitllet senzill comprat al conductor: 50 SEK (4,75 €) adults; 34 SEK (3,25 €) per la resta de categories
 • Bitllet senzill comprat amb el mòbil, a les màquines o a algún interventor de SL: 37 SEK (3,50 €) adults; 25 SEK (2,40 €) per la resta
 • Bitllet senzill pagat del saldo de la targeta SL-Access: 37 SEK (3,50 €) adults; 25 SEK (2,40 €) per la resta.

Els preus de les targetes o abonaments de període més usats pels turistes són els següents:

 • Targeta de transport vàlida durant 24 hores: 155 SEK (14,65 €) adults i 105 SEK (9,95 €) per la resta
 • Targeta de transport vàlida durant 72 hores: 310 SEK (29,35 €) adults i 21o SEK (19,9o €) per la resta. Tingueu en compte que aquí us “regalen” un dia perquè el preu equival a dues targetes de 24 hores però aquesta té una validesa de 72 hores. Aquest abonament de 24 o 72 hores el podeu afegir a la SL-Access si ja en teniu una o si no comprar-lo en format targeta de paper.
 • Targeta de transport vàlida durant 7 dies: 4o5 SEK (38,30 €) adults i 270 SEK (25,50 €) per la resta

Els preus de les targetes de període de validesa superior són els següents:

 • Targeta de transport vàlida durant 30 dies: 930 SEK (88 €) adults i 620 SEK (58,65 €) per la resta
 • Targeta de transport vàlida durant 90 dies: 2700 SEK (255,45 €) adults i 1810 SEK (171,25 €) per la resta
 • Targeta de transport vàlida durant 365 dies: 9770 SEK (924,25 €) adults i 6550 SEK (619,65 €) per la resta

* Preus en corones sueques actualitzats i al tipus de canvi del mes de febrer de 2020

Què podeu fer amb aquests bitllets

Amb els bitllets senzills podeu viatjar durant 75 minuts amb el transport públic d’Estocolm. Obviament amb les targetes de període podeu viatjar durant el temps de validesa corresponent. Les targetes de 24 i 72 hores van d’hora en hora, és a dir, si les activeu a les 14:00 de dilluns tindreu fins les 14:00 de dimarts o de dijous respectivament. En canvi, les de 7 dies van per dies naturals. Si les activeu a les 23:50 de dilluns ja us comptarà un dia i només la podreu fer servir fins les 23:59 de diumenge. Segur? Sí. Creieu-me, ho sé per experiència pròpia.

Podeu fer servir:

 • el metro: format per tres línies
 • l’autobús: també els autobusos nocturns
 • el tramvia: bàsicament la línia 7, la única que hi ha, que va de la plaça Sergels torg o T-Centralen a l’illa de Djurgården fins el Museu Waldemarsudde i que funciona molt bé per visitar una gran quantitat de museus
 • trens de rodalies: i fins i tot viatjar a Uppsala – pagant un suplement – Märsta, Gnesta, Södertälje o Nynäshamn, port d’arribada de molts creuers
 • vaixells de línia regular: que funcionen entre algunes parades a illes cèntriques d’Estocolm

Si us interessa anar directes a l’aeroport d’Arlanda amb el tren de rodalies des de l’estació central d’Estocolm hi ha dues possibilitats per fer-ho.

 1. Pagant una tasa: si voleu viatjar entre Stockholm Central i Arlanda C, l’estació de l’aeroport, i ja teniu un bitllet vàlid o saldo a la targeta recarregable només heu de pagar una tasa d’accés a l’aeroport de 120 SEK (11,50 €). Si no teniu bitllet heu de comprar un bitllet amb accés a l’aeroport per 157 SEK (14,85 €) els adults o 145 SEK (13,75 €) la resta de categories. Els menors de 18 anys no paguen la tasa.
 2. Sense pagar tasa: L’altra opció on no es paga cap tasa també implica fer servir el transport públic però en aquest cas tren de rodalies i bus amb un transbord. Aquesta manera la trobareu explicada al detall a com anar d’Arlanda a Estocolm de forma barata.

Vaixells del sistema públic de transport d’Estocolm

Actualment es poden fer servir cuatre línies regulars de vaixells de rodalies:

 • línia 80 de Frihamnen – el port de creuers – a Nybroplan passant per Allmänna gränd a l’illa de Djurgården al costat del parc d’atraccions Gröna Lund. Aquesta línia és ideal si arribeu arribeu en creuer a Estocolm i durant l’escala* voleu veure la zona de museus de Djurgården. És la ruta en color vermell del punt 1 al punt 3 al mapa que veureu a continuació.
 • línia 82 des de Slussen a Allmänna gränd a Djurgården amb parada inclosa a l’illa de Skeppsholmen. Aquesta línia es fa servir molt per arribar als museus de Djurgården des de Södermalm o Gamla Stan. Al mapa és la ruta blava del punt 5 al punt 2 passant pel punt 4.
 • línia 84 de Nybroplan a Hammarbysjöstad – només disponible a partir de la primavera – és útil per visitar en vaixell el barri sostenible més famós d’Estocolm. És la ruta de color fucsia que comença al punt 3 i acaba en un lloc fora del mapa.
 • línia 85 de Klara Mälarstrand – ha deixat de funcionar el 31 de desembre de 2018. Anava del punt 6 del mapa vora l’estació central d’Estocolm i l’Ajuntament al punt 7, Söder Mälarstrand, just a l’altra riba a l’illa de Södermalm i després continuava cap a Kungholmstorg.
 • línia 89 que uneix Ekerö, l’illa on es troba el palau de Drottningholm (malgrat és força lluny de la parada), amb l’illa de Lilla Essingen a Estocolm. Només funciona de dilluns a divendres. No l’he inclosa al mapa perquè no és una que els turistes facin servir gaire.
Mapa con las rutas de barcos del sistema de transporte público de Estocolmo <br /> Israel Úbeda / sweetsweden.com

Mapa amb les rutes en vaixell del sistema de transport públic d’Estocolm 
Israel Úbeda / sweetsweden.com

Recordeu que aquestes rutes són de transport públic. Si voleu fer rutes turísticas guiades en vaixell per Estocolm i l’arxipelag teniu moltes disponibles per separat i algunes incloses a la targeta turística d’Estocolm, la Go City Stockholm Pass.

On comprar la targeta SL-Access

La targeta recarregable SL-Access la podeu comprar a les màquines expenedores, a les estacions de metro, als centres que SL té a les principals estacions així com als quioscos Pressbyrån i 7-eleven, als estancs i a alguns hotels. Si la voleu comprar a Arlanda podreu trobar-la als quioscos presents a les diferents terminals o a l’oficina turística de Visit Stockholm a la planta baixa de la terminal 5.

Si voleu trobar un lloc a prop del vostre hotel a Estocolm*, entreu a la web del gestor del transport públic, feu clic al mapa sobre el símbol de capes i escolliu “Sales point” per veure’ls. A la següent imatge he escollit dos Pressbyrån al costat de l’Estació Central i Cityterminalen, on arriben els aerobusos d’Arlanda* i de l’aeroport d’Skavsta* i altres autobusos.

Donde comprar tarjeta transporte público en Estocolmo

On comprar la targeta de transport públic d’Estocolm

Identificant les parades

Les parades de metro les identificareu per la lletra T de tunnelbana, el tren per la J de järnvägen, el tramvia per la S de spårvagn, el tren de rodalies es coneix en suec com a pendeltåg. D’altra banda, les parades d’autobús llueixen una H de hållplats i pels vaixells la paraula a cercar és brygga que significa moll.

T de tunnelbana - el metro de Estocolmo <br> Foto: Israel Ubeda / sweetsweden.com

T de tunnelbana – el metro d’Estocolm 
Foto: Israel Ubeda / sweetsweden.com

Mapes del metro i altres transports públics d’Estocolm

Trobareu mapes en format PDF de tota la xarxa viària d’Estocolm a la web de SL. Per exemple: de tren de rodalies i metro, només de metro, només de trens de rodalies, de tramvia, de les línies d’autobús del centre d’Estocolm, o de la part sud de la ciutat així com de les terminals d’autobusos per veure des d’on surten.

Planejar el viatge amb transport públic

Si us interessa planejar el viatge en transport públic la web de SL té un planejador molt interessant i també es pot fer amb l’app. Per cert, aquesta ruta per visitar Estocolm en 3 dies* l’he escrita tota amb el transport públic en ment.

Espero no haver-me deixat res per explicar-vos perquè us pogueu moure amb fluidesa per Estocolm fent bon ús del transport públic. Si teniu qualsevol dubte o consulta deixeu-me un comentari i us ajudaré tan aviat com pugui.

* Aquests articles encara no els he pogut traduir al català i estan disponibles en espanyol. 

Booking.com

About Israel Úbeda

Vaig ser cap de premsa de VisitSweden, l'Organització Nacional Sueca de Turisme a Espanya. Viatjant a Suècia des del 2002 i de vegades vivint al país. Fa uns anys vaig decidir que altres persones havien de conèixer les destinacions turístiques sueques, la llengua i la societat en aquesta pàgina. Benvingut!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *