Els 10 llocs turístics més populars a Estocolm

La capital de Suècia, Estocolm, és una ciutat amb molts atractius i llocs turístics imprescindibles. Si veniu de vacances a Estocolm durant uns dies tindreu temps suficient per visitar els deu llocs turístics més populars que segons la meva opinió són els següents …

Vistas desde la torre del ayuntamiento de Estocolmo Foto: Yanan Li

Vista panoràmica des de la torre de l’Ajuntament d’Estocolm 
Foto: Yanan Li

1. El Museu Vasa

El vaixell de guerra Vasa es va enfonsar el mateix dia en que va ser varat el 10 d’agost de 1628. Va ser trobat i rescatat el 1961, 333 anys després. Al Museu Vasa podràs veure’l en tot el seu esplendor. S’hi fan visites guiades en espanyol, anglès i d’altres idiomes i hi tens entrada gratuïta si compres la targeta turística Stockholm Pass.

El Vasamuseet, nom original del museu en suec, el trobes a la illa de Djurgården on també trobaràs altres museus impressionants d’Estocolm com el Museu Nòrdic, Nordiska Museet, el museu dels vikings, Vikingaliv, o el museu de l’alcohol i les begudes espirituoses anomenat Spritmuseum i que és dins la meva llista amb cinc museus preferits a la ciutat.

Museo Vasa en Estocolmo Foto: Israel Ubeda / sweetsweden.com

Museu Vasa a Estocolm 
Foto: Israel Ubeda / sweetsweden.com

2. Skansen, el museu a l’aire lliure

Skansen és el museu a l’aire lliure més antic del món. Al seu interior recull cases sueques d’èpoques diverses on en dies assenyalats es fan demostracions en directe de diferents oficis i com es feien a la manera tradicional. Skansen també compta amb un zoológic amb animals nòrdics, salvatges i domèstics, un aquari i un centre de celebracions i festivitats tradicionals. Alguns anys l’entrada també és inclosa amb la targeta de turisme d’Estocolm. Pots consultar a la seva web quines atracciones ofereixen compres la targeta Go City Stockholm enguany.

Mi mujer contemplando las vistas desde Skansen / sweetsweden.com

La meva dona gaudint d’Estocolm des de Skansen
Foto: Israel Úbeda / sweetsweden.com

3. Gamla Stan, la Ciutat Vella

Gamla Stan és el centre històric d’Estocolm i gaudeix de carrerons romàntics i carrers estrets plens de llambordins. El carreró més famós es diu, Mårten Trotzigs Gränd, i tan sols mesura 90 centímetres d’amplada. És un lloc molt freqüentat pels visitants arribats d’arreu del món.

L’illa de Gamla Stan és plena de botiguetes molt populars entre els turistes i els locals i també de restaurants únics, alguns situats a antigues presons. A la meva guia per veure Estocolm en 3 dies* hi dedico un d’ells a recòrrer Gamla Stan i hi trobareu també una selecció de llocs per menjar i prendre alguna cosa.

Selfie en Stortorget en Gamla Stan Estocolmo Foto: Israel Úbeda / sweetsweden.com

Selfie a la plaça Stortorget a Gamla Stan, Estocolm 
Foto: Israel Úbeda / sweetsweden.com

4. El Palau Reial – Kungliga Slottet

El Palau Reial d’Estocolm, situat a Gamla Stan, és la residència oficial del rei de Suècia i és un dels palaus més grans d’Europa. Algunes parts del palau són accessibles als turistes. Si no vols entrar-hi pots veure el canvi de guàrdia que s’hi fa cada dia a les 12:15 a l’exterior. Si vols visitar-lo per dintre pots comprar l’entrada al mateix Palau o entrar-hi gratis amb la targeta targeta turística.

Vista del Palacio Real y Slottsbacken desde Skeppsholmsbron Foto: Israel Ubeda / sweetsweden.com

Vista del Palau Reial i Slottsbacken des del pont de Skeppsholmsbron
Foto: Israel Ubeda / sweetsweden.com

5. L’Ajuntament d’Estocolm – Stadshuset

L’Ajuntament d’Estocolm* és el lloc que representa la part administrativa de la capital sueca i també on anualment se celebra el banquet del Premi Nobel. És possible fer-hi visites guiades en anglès durant tot l’any i en temporada alta també en espanyol.

El Ayuntamiento de Estocolmo Foto: Israel Úbeda / sweetsweden.com

L’Ajuntament d’Estocolm 
Foto: Israel Úbeda / sweetsweden.com

6. El Museu Modern – Moderna museet

L’edifici que acull el Moderna Museet va ser dissenyat pel famós arquitecte espanyol Rafael Moneo. Al seu interior trobareu una bonica col·lecció d’art modern provinent de tota Europa. Durant tot l’any s’hi fan visites guiades en anglès i en espanyol alguns dies assenyalats. A l’edifici també s’hi troba el museo d’arquitectura i disseny anomenat ArkDes.

Exterior del Moderna museet de Estocolmo Foto: © Åsa Lundén / Moderna Museet

Exterior del Moderna museet d’Estocolm 
Foto: © Åsa Lundén / Moderna Museet

7. El museu de fotografia Fotografiska

El Fotografiska, ubicat a l’illa de Södermalm junt al moll dels grans creuers que us duen a Finlàndia, no és un museu de fotografia normal. És un punt de trobada internacional on tot gira al voltant de la fotografia. Amb més de 2500 m2 acull quatre grans exposicions cada any i entre 15 i 20 de petites. Anualment més de 500.000 visitants s’hi apropen. Ah, no et perdis les impressionants vistes panoràmiques de la ciutat des dels imponents finestrals del seu restaurant interior!

El museo Fotografiska de Estocolmo Foto: Israel Ubeda / sweetsweden.com

El museu Fotografiska a Estocolm 
Foto: Israel Ubeda / sweetsweden.com

8. El parc d’atraccions Gröna Lund

Gröna Lund és un parc d’atraccions històric que es troba a l’illa de Djurgården a prop del museu de Skansen. A Gröna Lund podreu gaudir de les seves montanyes russes, el seu tívoli i d’altres atraccions per grans i petits. Si hi aneu en dates especials com Nadal o Halloween també us trobareu espectacles de temporada.

Vista de Gröna Lund desde la colina de Kastellholmen - Foto: Israel Úbeda/sweetsweden.com

Vista de Gröna Lund des de l’illa de Kastellholmen
Foto: Israel Úbeda / sweetsweden.com

9. El museu ABBA The Museum

El Museu ABBA, obert al 2013 i un dels meus favorits d’Estocolm, acull tot el relacionat amb el grup suec de pop més exitós de tot els temps i gran contribuidor a l’expansió internacional d’aquest tipus de música. No cal dir que per mi és una visita obligada! Al mateix edifici hi trobareu el Swedish Music Hall of Fame on podreu conèixer en detall un gran quantitat de músics i bandes suecs actuals i passats.

Recordeu que per visitar l’ABBA The Museum heu de comprar l’entrada online i reservar hora per accedir-hi. Un cop dins us hi podeu estar tot el temps que volgueu. Per si ho voleu tenir en compte, cada vegada que l’he visitat hi he estat més de dues hores.

El Museo ABBA de Estocolmo Foto: Israel Ubeda / sweetsweden.com

El Museu ABBA d’Estocolm 
Foto: Israel Ubeda / sweetsweden.com

10. L’arxipelag d’Estocolm

L’arxipelag d’Estocolm va des de les properes illes Fjäderholmarna*, a 30 minuts en vaixell del centre d’Estocolm, fins les més llunyanes entre les més de 30.000 illes presents on s’uneixen les aigües del Bàltic amb les del llac Mälaren. Illes amb vida i vegetació, illots sense res. Hi ha de tot. Escolliu una i dediqueu un dia de vacances a explorar-la amb alguna de les excursions amb vaixell disponibles. Si us va molt l’aventura també podeu escollir vàries i viatjar durant cinc dies d’illa en illa a un preu no gaire car.

Sigui com sigui la vostra visita a Estocolm no serà completa sense passar per l’arxipelag d’Estocolm que a més és considerat un dels 15 llocs més bonics de Suècia.

El archipiélago de Estocolmo Foto: Henrik Trygg / imagebank.sweden.se

L’arxipelag d’Estocolm 
Foto: Henrik Trygg / imagebank.sweden.se

Aquí trobeu més informació sobre la targeta turística Stockholm Pass* que permet l’accés gratuït a moltes atraccions i museus i també a certs creuers en vaixell. Si cerqueu més activitats per realitzar a Estocolm també podeu llegir què fer a Estocolm en 24 hores* o quines coses es poden fer gratis a Estocolm* entre les quals es troben aquests 15 museus gratuits*.

Aquí trobeu també una guia per estalviar en el teu viatge a Estocolm* on compil·lo molts consells pràctics a tenir present.

Si tens qualsevol dubte o consulta sobre el teu viatge a Estocolm o a altres llocs de Suècia deixa’m un comentari a sota i t’ajudo a planejar-lo.

* Aquests articles encara no els he pogut traduir al català i estan disponibles en espanyol. 

Booking.com

About Israel Úbeda

Vaig ser cap de premsa de VisitSweden, l'Organització Nacional Sueca de Turisme a Espanya. Viatjant a Suècia des del 2002 i de vegades vivint al país. Fa uns anys vaig decidir que altres persones havien de conèixer les destinacions turístiques sueques, la llengua i la societat en aquesta pàgina. Benvingut!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *