Slaap in een boomhut in Dalarna, Zweden

Kan je je het voorstellen? Dat je slaapt in een boshut midden in het bos of een paar meter hoog tussen de boomtoppen? In Zweden is dat nu mogelijk in de provincie Dalarna, minder dan 3 uur reizen vanaf Stockholm.

In Furudal, vlakbij het Siljan meer, het gebied in Dalarna waar onze reisroute vorig jaar langsliep is het nu echt mogelijk om in een hut bovenin een boom te verblijven.

De plek in Furudal die twee overnachtingshutten aanbiedt midden in het bos, is Näsets Marcusgård, voorheen een boerderij uit 1910. De hutten zijn functioneel ingericht met: ledverlichting, houtkachel en vloerverwarming en zijn bij ontwerp aangepast naar het Scandinavische klimaat en de omgeving zoals de Zweden altijd doen.

Een van de hutten heet Supermåne, oftewel Supermaan in het Nederlands.

Näsets Marcusgård Supermåne. una cabaña en los árboles de Dalarna, Suecia <br> Foto: nasets-marcusgard.se

De Supermåne van Näsets Marcusgård is een boomhut, hangend tussen de bomen in Dalarna, Zweden.
Foto: nasets-marcusgard.se

De Supermaan is een hut die is ontworpen op basis van materialen die in de luchtvaart worden gebruikt en waarmee een maximale isolatie met een zo laag mogelijk gewicht kan worden bereikt. Hier kunnen twee of drie mensen (een kind) slapen.

De andere heet Oddis Öga en de naam is een woordspel dat “Het oog van eigenaardigheid” betekent vanwege de vreemdheid van het ontwerp. Oordeel zelf maar.

La cabaña Oddis Öga en Dalarna, Suecia <br> Foto: nasets-marcusgard.se

Oddis Öga-hut in Dalarna, Zweden
Foto: nasets-marcusgard.se

Cama doble en la cabaña Oddis Öga en Dalarna, Suecia <br> Foto: nasets-marcusgard.se

Tweepersoonsbed in Oddis Öga in Dalarna, Zweden
Foto: nasets-marcusgard.se

Vanuit deze hut zagen de eigenaren al eens elanden, herten, vossen en lynx… De Oddis Öga is geschikt voor 4 personen en ontbijt, beddengoed en handdoeken zijn bij verblijf inbegrepen. Een paar minuten van de hut is een keuken die kan worden gebruikt, evenals een toilet, een wastafel, een douche, een woonkamer met wifi en boeken en bordspellen om te lenen. Tijdens de zomermaanden maken gasten gebruik van buitenvoorzieningen in het omliggende bos en op het erf.

Kom je in de winter dan kun je schaatsen, een bezoek brengen aan Tomteland (het Kerstman-park in de buurt van het Orsameer), sleeritten maken, sneeuwschoenwandelen of een tocht per sneeuwscooter maken. En als je het gebied in de zomer bezoekt, is er voldoende tijd en licht voor golfen, vissen in een van de meren van de regio, wandelen of fietsen door bossen, gebruik maken van de vele paden of het bezoeken van historische dorpjes zoals Falun, Borlänge, Rättvik, Mora of Nusnäs.

De bedenkers van het concept is een Nederlands stel, Mireille en Willem, die in 2014 Nederland verlieten om met hun twee kinderen naar Dalarna te verhuizen. Geïnspireerd door de natuur en geschiedenis van de boerderij hebben ze een comfortabele plek gecreëerd waar je volop kunt genieten. Kijk hier voor prijzen voor een reservering bij Näsets Marcusgård.

Het is maar dat je op de hoogte bent: als je wilt genieten van een unieke accommodatie in Dalarna, dan zullen deze hutten in Furudal zeker bijdragen aan mooie herinneringen aan je reis naar Zweden.

Boek goedkope accommodatie in Zweden hier

Booking.com

Over Israel Úbeda

Voormalig persvoorlichter bij VisitSweden, de Zweedse nationale toerismeorganisatie in Spanje. Reizend naar Zweden sinds 2002 en soms woonachtig in het land. Een paar jaar geleden besloot ik dat anderen op deze pagina meer te weten konden komen over Zweedse toeristische bestemmingen, de taal en de samenleving. Welkom!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *