De nieuwste Wandelgids Småland

Gepubliceerd op 28/02/2019. Gewijzigd op 7/03/2019

De nieuwste Wandelgids Småland bestaat uit 23 dagwandelingen, variërend in lengte van 4,0 tot 19,2 km. Auteurs en fotografen Paul van Bodengraven en Marco Barten van One Day Walks brachten in de zomer van 2018 de mooiste rondwandelingen in deze regio in Zuidoost Zweden in kaart en beeld. De uitgebreide routebeschrijvingen en GPS-tracks brengen wandelaars naar de mooiste plekken.

De gids Wandelen in Småland

De gids Wandelen in Småland

Småland, de ‘kleine landen’ von Zweden

Met een kustlijn met honderden eilanden en eilandjes voor de deur, uitgestrekte, stille bossen en talloze meren en rivieren is de provincie Småland rijkelijk bedeeld met natuur. Zo vind je hier ook vier van de dertig nationale parken die Zweden rijk is. Hier kun je uren eindeloos struinen door de natuur zonder een mens tegen te komen. Tegelijk is de bewoonde wereld nergens echt ver weg. De regio is voor Zweedse begrippen redelijk dicht bevolkt, waardoor het charmante boerenleven, een gezellig dorp of een levendige stad binnen handbereik zijn. Een wandelvakantie in Småland is dan ook goed te combineren met een bezoek aan de culturele en historische bezienswaardigheden van zuid-Zweden. Voor meer informatie over deze regio kun je terecht op de website Visit Småland.

Landschap in Småland <br> Foto: Israel Úbeda / sweetsweden.com

Landschap in Småland
Foto: Israel Úbeda / sweetsweden.com

De gids ‘Wandelen in Småland. Zuidoost Zweden’, is nu te koop in de (internet)boekhandel. (ISBN 9789078194347) en kost € 16,95. De gids kan ook hier besteld worden. Een voorbeeldwandeling is te bekijken en downloaden.

De uitgever heeft ook andere wandelgidsen voor verschillende regio’s in Zweden zoals Wandelen in Dalarna, Wandelen in Midden-Zweden, Wandelen in Skåne, Wandelen in Småland, Wandelen in Värmland en Wandelen in Västernorrland. Met deze gidsen ontdek je enkele van de mooiste plekjes van Zweden

Boek goedkope accommodatie in Zweden hier

Booking.com

Over Israel Úbeda

Sinds 2002 reis ik naar Zweden en woon ik soms zelfs in het land. Enige jaren geleden besloot ik mijn liefde voor het land en de toeristenbestemmingen hier te delen. Welkom!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *